Els maristes som persones enamorades de les persones, persones que procurem millorar aquest món nostre des de l'educació d'infants i joves, persones compromeses, fidels a les intuïcions de Marcel·lí Champagnat.

Formalment els maristes constituïm un Institut Religiós laïcal, fundat el 1817 per Marcel·lí Champagnat al poblet de La Valla, vora Lió (França). Ens diem germans, vivim en comunitat i ens dediquem a l'educació, amb especial preferència pels infants i joves més necessitats.

Actualment som uns 3.500 germans, presents en 79 països arreu del món. Compartim la nostra tasca juntament amb 72.000 laics i acompanyem 654.000 infants i joves dels cinc continents.

 

Tenim a Maria, la mare de Jesús, com a mare nostra i model. Juntament amb molts altres homes i dones que han fet seu l'ideal proposat per Marcel·lí Champagnat, intentem fer-nos propers als infants i joves tot treballant per la seva educació, tant des de l'escola com des de plataformes educatives diverses.

Volem compartir amb vosaltres, per fer-los més evidents, alguns aspectes de la nostra missió que ens han interpel·lat amb especial insistència, i que continuaran qüestionant les nostres decisions i les nostres prioritats:

  • La primacia del testimoni sobre les paraules en l'anunci de Jesucrist i de la Bona Notícia.
  • La necessitat d'inculturar el Missatge Evangèlic i d'inculturar-nos nosaltres mateixos.
  • La solidaritat en l'opció pels pobres i en la lluita per la justícia, manifestada en les nostres vides, en les nostres comunitats i en les nostres obres apostòliques.
  • El compromís amb l'Església local, amb tot el Poble de Déu, per tal de construir la comunió en la solidaritat.
  • La importància del laïcat en la missió de l'Església i en la nostra missió de Germans Maristes. Germans i seglars participem en la missió de Jesús.
  • El valor de l'educació cristiana, des de l'escola, amb una atenció decidida als aspectes següents de l'evangelització: l'anunci de Jesucrist, l'educació en la solidaritat i en el compromís, la transformació de la societat, la integració de la fe i de la cultura, la prioritat de les accions pastorals, la creació d'espais de fraternitat..." 

    (XIX Capítol General del Germans Maristes, octubre de 1993) 
  • Avui dia, la presència marista a Catalunya es concreta en 8 escoles, 23 comunitats i 10 obres de caire social. Des de l'estiu de 2003, Catalunya marista forma part d'una unitat administrativa més ampla, la Província de l'Hermitage, que inclou també els germans i obres presents a França, Suïssa, Hongria, Grècia i Algèria. 

M

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Download Template Joomla 3.0 free theme.